Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Dan Barna, întrebat dacă ar susține un guvern din care fac parte ALDE și Pro România: Susținem orice guvern non-PSD

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 29 septembrie 2019 Etichete: , ,

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că partidul pe care îl conduce ar putea accepta susținerea unui guvern de traznziție, chiar dacă în el ar fi ALDE și Pro România, doar în anumite condiții.

„În cele din urmă Parlamentul are rolul să legifereze şi să acţioneze, inclusiv într-o moţiune de cenzură, pentru beneficiul cetăţenilor, nu pentru al nostru. Nu guvernăm pentru noi înşine. Trebuie să ridicăm ochiul de la şireturi şi să ne uităm un pic la orizont. Această guvernare face rău. Nu e vorba de încredere. A stabili un acord prin care susţinem parlamentar un guvern care respectă nişte priorităţi pentru noi”, a spus Dan Barna, într-o emisiune la Mediafax.

Întrebat dacă ar susține un guvern din care fac parte ALDE și Pro România, Dan Barna a răspuns:

„Susţinem orice guvern non-PSD care îşi asumă aceste obiective, fără să ne gândim la persoane. (…) Aici sunt condiţiile de integritate ale USR. Pentru că da, nu poate fi o susţinere parlamentară, dar aceşti oameni trebuie să fie de o integritate neîndoielnică, la fel cum susţinem şi la noi în partid. Dacă există o perioadă intermediară pot fi atinse unele din obiectivele pe care noi le susţinem”.

Dan Barna: Cei 3 ani de politică pe care eu şi USR îi avem ne-au arătat că precauţia este o abordare sănătoasă

Liderul USR a vorbit și despre moțiunea de cenzură, spunând că nimic nu este sigur legat de șansele acesteia, chiar dacă ar exista deja numărul necesar de voturi, motiv pentru care a făcut un apel către cei din Opoziție.

„Vom vota la vedere pentru a nu exista vreun echivoc. Nu este nicio îndoială şi fac apel explicit la cei care pretind că sunt în Opoziţie să voteze la vedere pentru a nu fi niciun dubiu”, a mai spus acesta.

Întrebat care este primul pas după ce moțiunea trece, Barna a răspuns: „Să nu privim <<trece moţiunea>> ca pe o certitudine. Sper să se întâmple. Dar experienţa moţiunilor anterioare asta ne arată, acum sunt semnături mai multe decât voturile necesare. Cei 3 ani de politică pe care eu şi USR îi avem ne-au arătat că precauţia este o abordare sănătoasă.
Apoi intrăm în logica pactului pentru anticipate, singurele care aşează România pe direcţia necesară. După alegeri anticipate categoric da, suntem dispuşi să intrăm la guvernare. Se poate apoi ca În 60 de zile preşedintele să propună doi premieri de formă care să fie respinşi, după care următorul preşedinte, şi asta îmi doresc să fac, să fie dizolvarea Parlamentului. Deci februarie-martie e un termen foarte realist. E mesajul pe care l-am transmis şi în discuţiile cu PNL”, a mai spus Dan Barna.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW