Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna: Începând de sâmbătă vom avea discuții aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL și UDMR

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 decembrie 2020

Dan Barna anunță că discuțiile aprofundate dintre USR-PLUS, PNL și UDMR pentru investirea unui Guvern vor începe de sâmbătă, pornind cu „prioritățile programului de guvernare al viitorului cabinet”. 

Co-președintele USR-PLUS a menționat că, în cadrul întâlnirii de joi cu președinții PNL și UDMR, la care a participat și Klaus Iohannis, discuțiile au fost legate de alternative posibile de calendar pentru finalizarea negocierilor.

Discuțiile pentru formarea coaliției de guvernare au început. În această dimineață am participat alături de colegul meu Dragoș Tudorache la o primă discuție cu președinții PNL și UDMR, Ludovic Orban și Kelemen Hunor. La prima parte a întâlnirii a participat și președintele Klaus Iohannis.

Începând de sâmbătă vom avea discuții aprofundate între cele trei partide – USR PLUS, PNL și UDMR pornind cu prioritățile programului de guvernare al viitorului cabinet și continuând cu structura guvernului și structura majorității parlamentare.

Nu s-a discutat despre poziții sau nominalizări de miniștri, fiind discutate doar alternative posibile de calendar pentru finalizarea procesului ce demarează sâmbătă”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban, după întâlnirea cu președintele Iohannis, liderii USR PLUS și UDMR: Am luat decizia să formăm împreună o coaliție care să genereze o majoritate parlamentară pentru formarea unui guvern

Barna a precizat că, în cadrul întâlnirii de joi, una dintre temele principale de discuție a fost respectarea ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică în viitoarea coaliție.

Am discutat de asemenea necesitatea respectării ponderilor de reprezentare rezultate în urma votului de duminică și a principiilor de colaborare loială și corectă.

Ne dorim ca aceste discuții să se finalizeze cât mai repede cu un acord și după învestirea noului parlament să avem și noul guvern. În același timp suntem hotărâți să dezbatem cât timp este nevoie pentru a ne asigura că mandatul reformist dat de alegătorii USR PLUS se va regăsi în mod semnificativ în programul și structura guvernului și a viitorului parlament”, a precizat Barna.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Florin Cîțu și liderii viitoarei coaliții de guvernare

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/dan-barna-incepand-de-sambata-vom-avea-discutii-aprofundate-intre-cele-trei-partide-usr-plus-pnl-si-udmr/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 72819 additional Info to that Topic: mainnews.ro/dan-barna-incepand-de-sambata-vom-avea-discutii-aprofundate-intre-cele-trei-partide-usr-plus-pnl-si-udmr/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *