Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Dan Barna: E ca la Radio Erevan. Legile Justiției sunt în consultare publică de șase luni

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2021

Dan Barna susține că proiectul de modificare a legilor justiției se află în consultare publică de șase luni și că au trecut două săptămâni de când liberalii ar fi primit textul de la ministrul Justiției. 

Situaţia e mai… e ca la Radio Erevan. Legile Justiţiei sunt în consultare publică de şase luni. Colegii de la PNL le-au primit, liderii de grup şi de la Senat şi de la Cameră le-au primit, deja sunt două săptămâni de când Stelian Ion le-a trimis aceste legi, Stelian Ion a anunţat de la tribuna Parlamentului dezbaterile pe SIIJ, pe Secţia specială. (…) Astăzi însă, în şedinţa de coaliţie, am clarificat, ca să nu mai fie niciun fel de echivoc, să nu mai avem aceste mesaje distonante”, a declarat Dan Barna, marți, la Digi24.

Vicepremierul a precizat că Stelian Ion va avea la minister mai multe discuții și consultări cu specialiștii partidelor din coaliție, pentru a trece în revistă toate elementele „unde ar putea să existe puncte de vedere diferite”.

Dacă le clarificăm la nivel de specialişti e excelent, dacă vor fi unele lucruri unde e nevoie de o decizie politică la nivel de coaliţie va veni săptămâna viitoare, în şedinţa coaliţiei, cu acele aspecte unde, să spunem, sunt puncte de vedere diferite astfel încât – şi, de fapt ăsta e obiectivul – proiectul de lege ce va fi adoptat de Guvern să fie unul care are suportul asumat al întregii coaliţii, astfel încât să avem legile justiţiei cu susţinere clară în Parlament”, a adăugat co-președintele USR-PLUS.

În legătură cu nemulțumirile liberalilor, ce susțin că proiectele legilor justiției nu au fost discutate în coaliție, Barna este de părere că a fost doar „o chestiune de proces” care a fost reglată.

Zâmbesc pentru că este o chestiune de proces, nu este o chestiune de fond. Şi este, da, dragii noştri colegi, lucrurile acelea erau la îndemână, le aveaţi, dar nu am venit să vă şi spun: vă rog frumos, uitaţi-vă în ele. Cam despre asta e vorba. Este o chestiune de proces, firească”, a precizat vicepremierul.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: INTERVIU Senator PNL: La nivel parlamentar nu a existat nicio consultare pe proiectul de modificare a legilor justiției. Proiectul trimis la CSM este proiectului domnului ministru Stelian Ion

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW