Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Dan Barna, după raportul GRECO : Secția Specială este o poziție politică care trebuie desființată

By Madalina Balaceanu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 9 iulie 2019 Etichete: , , ,

Dan Barna, liderul USR, susține, după publicarea raportului GRECO, într o declarație pentru mainnews.ro, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție ar trebui desființată.

„Raportul spune ceea ce alianța USR PLUS spune de un an de zile, iar USR de trei ani, că modul în care s-a făcut „reformă” în România de către PSD ALDE este unul împotriva oricărei logice a statului de drept. Raportul acesta nu face decât să confirme odată în plus că Secția Specială este pur și simplu o poziție politică care trebuie desființată. E un raport care vine în plus față de toate mesajele și toate pozițiile Comisiei Europene, partenerilor euro-atlantici, statelor europene, ambasadelor care de trei ani de zile au transmis constant același mesaj, și anume că ce s-a întâmplat în România a fost pur si simplu un atac la statul de drept.”

Precizarea vine după ce GRECO a publicat raportul privind România, experţii insistând ca Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să fie desfiinţată. Mai mult, aceştia fac referire şi la ordonanţele guvernului, precum şi la modificările legislative din ultimii ani, susţinând că România nu a făcut progrese suficiente în combaterea corupţiei.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW