Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, după negocierile de la Cotroceni: Cioloș premier și Ludovic Orban președinte de Camera Deputaților

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2020

Dan Barna a anunțat că USR-PLUS l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru în cadrul negocierilor cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni și că Alianța își dorește să formeze o coaliție care să guverneze România pentru următorii patru ani. 

Este important ca această coaliție să aibă potențial de a guverna România timp de 4 ani de zile. În cadrul discuțiilor am prezentat și susținut propunerea USR-PLUS de premier, Dacian Cioloș”, a spus co-președintele USR-PLUS la finalul negocierilor.

Barna a dat de înțeles că propunerea de premier a USR-PLUS rămâne valabilă cât timp liberalii optează pentru șefia Camerei Deputaților.

Dacian Cioloș a fost și este propunerea USR-PLUS de premier, în cazul în care liberalii vor opta pentru șefia Camerei Deputaților. Poziția președintelui a fost aceea că își dorește ca această majoritate să se realizeze. USR-PLUS este gata să continue discuțiile și avem toată încrederea că vom ajunge la această înțelegere”, a adăugat Dan Barna.

La rândul său, Dacian Cioloș a precizat că este nevoie de o înțelegere bazată pe încredere și echilibru și a subliniat că Alianța nu își dorește ca PSD să fie implicat în procesul de guvernare.

Vreau să întăresc ideea că USR-PLUS își dorește o coaliție de centru-dreapta care să construiască într-un mandat de 4 ani de zile. Vrem o înțelegere bazată pe încredere și echilibru. Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat formal, nici în Guvern și, cu atât mai puțin, în Parlament”, a declarat Dacian Cioloș.

Sursă foto: Inquama photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW