Wednesday, August 17, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna, după decizia PSD de a amâna din nou raportul pentru legea recursului compensatoriu: Cer demisia premierului Dăncilă

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: , ,

Deși au convocat sesiune extraordinară in perioada 26-28 august, pentru a abroga legea recursului compensatoriu, modificarea  Ordonanței 114 dar și respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea, parlamentarii au reușit să rezolve doar respingerea amnistiei și grațierii. Au fost amânate dezbaterile pentru OUG 114 și pentru legea recursului compensatoriu. Dan Barna acuză PSD că trage de timp pentru că are în plan o altă lege pentru eliberarea deținuților.

„Aproape 20.000 de deţinuţi au fost eliberaţi în perioada 2017-2019 în baza recursului compensatoriu, dintre care 840 de deţinuţi erau condamnaţi pentru omor, 191 pentru trafic de minori și 566 pentru viol. Oare câți criminali, violatori și traficanți de minori trebuie să mai iasă din pușcării până când PSD și aliații lor să ajungă la concluzia că recursul compensatoriu a fost o idee proastă, care trebuie reparată urgent, înainte ca alte drame să mai aibă loc? Gândiți-vă că în spatele tuturor acelor cifre, 840, 191, 556, se află câte o dramă, drama a unei femei, a unui copil, a unei familii”, susține Dan Barna.

Liderul USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să solicite demisia  premierului Viorica Dăncilă, pe care o acuză de iresponsabilitate.

„Este o decizie care confirmă iresponsabilitatea acestei guvernări. Îi cer preşedintelui Iohannis să-i ceară doamnei Dăncilă demisia, şi mai ales, să declare public şi explicit, în perspectiva demisiei Guvernului Dăncilă, care nu mai are sprijin parlamentar, că nu va mai acorda încă o şansă PSD. Lucrul acesta nu mai poate să continue. Fiecare zi în care guvernarea PSD este la conducerea statului, vedem eliberează infratori periculoşi şi România face paşi înapoi, cu fiecare moment”, a precizat liderul USR.

Dezbaterile în Comisia Juridică privind abrogarea legii recursului compensatoriu au fost amânate, pentru a doua oară, la solicitarea PSD.

Foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW