Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, despre viitorul guvern: Trebuie să își asume că are ca obiectiv final organizarea alegerilor anticipate

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 16 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, la Roman, că viitorul Guvern trebuie să își asume că are ca obiectiv final organizarea de alegeri anticipate.

„Mai este un aspect şi vreau să fiu foarte clar asupra lui: acest guvern, şi aşa am înţeles din declaraţia preşedintelui prin care l-a nominalizat pe Ludovic Orban, este un guvern de tranziţie, cu un mandat scurt, un guvern care trebuie să îşi asume că are ca obiectiv final organizarea de alegeri anticipate. Repet, perspectiva că stăm un an de zile până la finalul lui 2020 încercând să repare acest guvern dezastrul PSD nu va face decât să deschidă din nou şansa PSD să capete sânge în obraji şi să se reîntoarcă la guvernarea României. Ori tocmai dezastrul acesta trebuie să nu îl mai repetăm pentru că ar fi a patra, a cincea oară când facem aceeaşi greşeală sperând să obţinem alt rezultat”, a precizat Dan Barna.

Candidatul USR la prezidențiale a mai precizat faptul că partidul pe care îl conduce nu va susține Guvernul Orban dacă nu vor fi susținute în Parlament cele patru condiții: alegerea primarilor în două tururi, legea care interzice alegerea condamnaţilor penali în funcţii publice, consultarea Parlamentului pentru nominalizarea propunerii de comisar european şi anularea legii recursului compensatoriu.

Totodată, Barna a precizat că, pentru ca noul Guvern să aibă susținerea USR, aceste legi trebuie adoptate înainte de votul de învestitură, conform Agerpres.

„Dacă există o majoritate care să susţină premierul desemnat şi guvernul pe care acesta îl va propune, această majoritate poate foarte simplu să treacă prin Parlament şi aceste reglementări, aceste condiţii ale noastre. Ar fi un mesaj pentru România şi pentru cetăţeni că lucrurile se schimbă şi că ceva s-a schimbat într-adevăr semnificativ după plecarea PSD. Altfel, dacă nu avem această majoritate înseamnă că vom continua încă nişte săptămâni criza politică. De aceea, poziţia noastră are această perspectivă de a avea aceste condiţii îndeplinite înainte de învestitura guvernului, tocmai pentru ca cetăţenii să vadă că s-a întors democraţia în comunitate”, a spus Barna.

De asemenea, liderul USR a menționat faptul că formațiunea va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW