Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, despre scandalurile din USR privind alegerile parlamentare: Acest proces este firesc să fie unul care să creeze nemulţumiri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 octombrie 2020 Etichete: , , ,

Dan Barna este deschis să discute eventualele plângeri de abuz privind departajarea internă din partid pentru lista candidaților la alegerile parlamentare. Președintele USR susține că formațiunea poate decide oricând să aleagă un alt lider.

Dan Barna susține că nemulțumirile celor care nu au prins un loc pe listele USR-PLUS pentru alegerile parlamentare sunt firești.

Nici eu, nici colegul meu Dacian Cioloş nu avem luxul sau ocazia să punem într-o conferinţă de presă frumoasă, liniştită, cu sigla Alianţei în spate, să spunem «aceasta este lista de candidaţi ai Alianţei USR-PLUS. Ne-am gândit noi de vreo două zile. I-am trecut cu mâna şi aceştia sunt parlamentarii». În USR-PLUS e pe bune altfel. Altfel înseamnă că în fiecare filială colegii noştri şi cei care au fost parlamentari şi cei care aspiră acum la această poziţie trebuie să obţină susţinerea şi să-i convingă pe colegii lor de filială. Ori acest proces este firesc să fie unul care să creeze nemulţumiri, pentru că atunci când sunt câteva poziţii eligibile şi mult mai mulţi colegi care concurează legitim pentru aceste locuri, e normal să existe nemulţumiri pentru că, în cele din urmă, votul filialei e cel care stabileşte lista care este trimisă mai departe în procesul de stabilire a candidaţilor”, a precizat, luni, Dan Barna, la Digi24.

Acesta a explicat că modalitatea prin care Alianța stabilește candidații pentru alegerile parlamentare era cunoscută încă din 2016.

Asta legat cu faptul că modalitatea în care USR-PLUS îşi stabileşte parlamentarii a fost cunoscută de fiecare candidat de la începutul procesului. Este exact procedura din 2016, când am adus în Parlament actuala echipă de parlamentari USR care au adus teme atât de importante, ca «Fără penali», pensiile speciale, legile justiţiei, le-au adus pe agenda publică. Ori nu a îndoit nimeni sau nu a modificat nimeni în vreun fel, în aceste zile, modalitatea de a alegere. Toţi colegii mei care candidează ştiau că trebuie să obţină sprijinul filialei, că apoi trebuie să primească un aviz de integritate şi un aviz politic de la Comisia Naţională de Arbitraj şi apoi urmează să fie validată de către birourile naţionale USR sau PLUS. Deci regulile erau cunoscute, procedurile sunt cele dintotdeauna în statutul USR şi reproşul căruia trebuie să îi fac faţă în aceste zile şi voi rămâne exact în aceeaşi poziţie, pentru că eu consider că este poziţia corectă, este acela tocmai că nu am încălcat decizia Comisiei de arbitraj în cazul colegului de la Diaspora şi că nu am modificat acea decizie care era obligatorie pentru noi”, a explicat liderul USR.

Liderul USR a declarat că formațiunea poate să își aleagă oricând un alt lider.

Oricând partidul poate să decidă să opteze pentru un alt lider. În momentul de faţă însă USR-PUS şi-a stabilit majoritatea candidaţilor. În momentul de faţă toate obiectivele pe care le-am asumat de la preluarea conducerii partidului şi până în prezent au fost, zic eu, atinse într-o măsură semnificativă. Tocmai de aceea şi după prezidenţiale am obţinut în continuare validarea colegilor mei şi este, până la urmă, un suport politic pe care îl are fiecare dintre noi în partid. În momentul în care colegii mei decid că este cazul să mergem mai departe în partid cu un alt lider, cu plăcere i-aş înmâna acest mandat unui alt coleg”, a spus Dan Barna.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW