Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna, despre eliminarea pensiilor speciale: Este un demers populist. În realitate nu mulți își doresc eliminarea acestor pensii

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Președintele USR Dan Barna a declarat, marți, că adoptarea proiectului de lege privind abrogarea pensiilor de serviciu este un pas înainte către eliminarea acestui sistem „de privilegii al pensiilor speciale din România”.

„Astăzi în Parlament s-a făcut un pas înainte spre ceea ce înseamnă eliminarea acestui sistem de privilegii al pensiilor speciale din România. A fost adoptat un proiect de lege care are totuși riscuri în ceea ce înseamnă constituționalitatea, dar este foarte important că s-a adoptat acest proiect de lege.  Totuși, ca un element negativ amendamentele USR prin care trebuia să eliminăm riscurile de constituționalitate, nu ni s-a permis nici măcar să le putem pe toate supuse la vot, practic PSD a refuzat să supună la vot aceste amendamente. Confirmând încă odată că este un demers populist și că în realitate mulți nu își doresc eliminarea acestor pensii speciale”, a declarat Dan Barna, pentru Mainnews.ro.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Camera Deputaților este forul decizional.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW