Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna, despre alegerile anticipate: PSD este singurul care ar pierde cu adevărat. Va face tot ce poate pentru a evita această situație

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 ianuarie 2020

Liderul USR, Dan Barna, a declarat marți seară că este nevoie de declanșarea alegerilor anticipate pentru că „oricât de bine intenționat ar fi un guvern, cu o majoritate parlamentară care se joacă cu tine nu ai cum să faci reformă în România”.

„Greu dar nu imposibil. Dacă există hotărâre și voință politică se pot atinge. Despre necesitate nu cred că este cazul să mai vorbim pentru că este foarte clar că avem nevoie de aceste alegeri pentru că am văzut ce s-a întâmplat spre finalul sesiunii parlamentare, anticipăm ce se va întâmpla și de acum înainte. Oricât de bine intenționat ar fi un guvern, cu o majoritate parlamentară care se joacă cu tine, care îți aruncă tot timpul bombițe, nu ai cum să faci reformă în România. E nevoie de anticipate pentru că în momentul de față Parlamentul este în continuare controlat de PSD, deși în realitate, electoratul din România este departe de a mai susține acest partid”, a declarat Dan Barna la Digi24.

Liderul USR susține că social-democrații se tem de alegerile anticipate și vor face tot ce pot ei pentru a evita aceste alegeri.

„ (…) PSD sunt singurii care ar pierde cu adevărat de situația anticipatelor. Este un partid mare, care e disperat de frică de electorat și de aceea vor face tot ce pot ei și vor vota orice fel de guvern pentru a evita anticipatele, dar uitându-ne exact pe celebra aritmetică parlamentară, se pot obține voturile necesare din toate celelalte partide, vorbim despre una cord politic. Faptul că președintele și premierul s-au alineat pe acest obiectiv despre care USR vorbește de doi ani și am văzut zilele trecute o declarație cumva mai hotărâtă ca niciodată în această direcție este o speranță că se poate construi acest acord politic și evident e important ca președintele că aibă un rol pentru ca acest acord politic să se întâmple. Salut mesajul, dar haideți să facem niște pași concreți. Să începem acele consultări cu Pro România, cu ALDE, cu UDMR, pentru a ajunge în zona celor două, trei voturi care să facă posibil acest demers”, a mai precizat Dan Barna.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW