Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Dan Barna: Dăncilă nu mai are legitimitatea să mai facă o propunere de comisar european

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Dan Barna a afirmat că Viorica Dăncilă nu mai are legitimitate să mai facă o propunere de comisar european, în contextul în care propunerea candidaturii Rovanei Plumb a fost respinsă, luni, de Comisia JURI din Parlamentul European.

„Dăncilă nu mai are legitimitatea să mai facă o propunere, o propunere credibilă.(…)

Am văzut că doamna Dăncilă şi PSD pun pe seama opoziţiei, vezi-doamne, eşecul jalnic al Rovanei Plumb în tentativa de a deveni comisar european. Sunt câteva precizări foarte important a fi făcute: nu opoziţia din România s-a împotrivit cu înverşunare lămuririi problemei cu justiţia a candidatei. Nu opoziţia din România a făcut hocus-pocus cu apartamente într-o încercare, cum să spun, ridicolă şi disperată de a acoperi probleme sesizate de comisia JURI.

Şi nu opoziţia din România a insistat până în ultima secundă să susţină o candidată imposibil de susţinut în realitate, sfidând Europa, sfidând românii şi sfidând bunul simţ deoarece cazul doamnei Plumb este un caz-şcoală de candidat care nu ar trebui să fie promovată în acest poziţie la nivelul Comisiei Europene. Şi nu opoziţia din România, ca o concluzie la toate astea, a trimis la audieri o candidată nepregătită, ridicolă şi cu probleme în declaraţia de avere pentru că de acolo au pornit aceste probleme.(…)

A câta probă de incompetenţă, de reavoinţă şi de mentalitate de clan este aceasta pe care doamna Dăncilă o dă din nou. Nu e poate să ne facem de râs la nesfârşit pentru că în momentul de faţă se deschide perspectiva să pierdem şi portofoliul în sine.(…)

În legătură cu noua nominalizarea, eu consider că în momentul de faţă este nevoie de o dezbatere cu toate partidele politice, de o dezbatere care să permită trimiterea la Bruxelles a unei propuneri cu adevărat competente. Eu consider că în momentul de faţă PSD şi Dăncilă nu mai au legitimitatea să mai numească un alt experiment PSD, a declarat Dan Barna, într-o intervenție la Digi24.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni seară, că va face o nouă propunere de comisar european.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW