Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


Dan Barna: Dacă în 2019 am reușit să oprim PSD, în 2020 trebuie să alegem o nouă guvernare pentru România. Să curățăm statul de hoție și nepăsare

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 31 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că anul 2019 „a fost un an tare complicat”, dar din 2020 „România are toate resursele să devină povestea de succes a Europei”. Totodată, Barna a declarat că dacă la începutul anului PSD și Liviu Dragnea controlau „totul”, acum „în decembrie, avem un guvern nou și perspectivele unor alegeri care să ne reașeze pe drumul dezvoltării”.

„USR, nu numai că a rezistat, dar a și luptat cu înverșunare pentru revenirea României la parcursul ei firesc, cel european.

Am fost în stradă alături de sute de mii de români, am folosit puterea parlamentară, mult mai mult decât cele 9 procente pe care le-am câștigat în 2016, am oprit abuzurile guvernării PSD în Justiție. Am creat cea mai puternică mișcare politică a noii generații, Alianța USR PLUS.

Zeci de mii de colegi din USR și PLUS au muncit enorm anul acesta, iar rezultatele s-au văzut la alegeri. Peste două milioane de români ne-au votat la alegerile pentru Parlamentul European și 1,4 milioane la alegerile prezidențiale. Sunt rezultate remarcabile pentru o mișcare politică care în 2016 primea aproximativ 630.000 de voturi la prima sa participare electorală.

Sigur, am îndrăznit să sperăm mai mult. Uneori n-am luat poate cele mai bune decizii. Dar în toată activitatea noastră am fost ghidați de bunăcredință și îndrăzneală. Suntem încrezători că, la 30 de ani de la revoluție, România are nevoie, mai mult decât oricând, de o alternativă politică reală la partidele vechi. O alternativă construită în egală măsură pe competență și onestitate. Și, de ce nu, entuziasm și speranță. Ea există chiar dacă drumul e și mai lung și mai greu decât am anticipat”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Liderul USR a mai spus că dacă în 2019 „am reușit să oprim PSD”, în 2020 „trebuie să alegem o nouă guvernare pentru România”.

„USR și Alianța USR PLUS vor intra în alegerile locale și parlamentare cu un program care să accelereze modernizarea României. Și cu o echipă de oameni capabili să transforme acest program în realitate.

Să curățăm statul de hoție și nepăsare. Să ne asigurăm că funcția publică este rezervată oamenilor cinstiți și competenți.

Și după ce curățăm statul, să-l finanțăm cu viziune și responsabilitate. Să investim mult, cât putem noi de mult în Educație. Să rescriem regulile după care funcționează Sănătatea astfel încât să punem pe primul loc prevenția. Să terminăm odată autostrăzile care trebuie să conecteze România. Să nu mai taxăm sărăcia și să oferim un sprijin real antreprenorilor care creează bunuri, servicii și locuri de muncă în România. Să salvăm pădurile, aurul verde al țării noastre.

România are toate resursele să devină povestea de succes a Europei. Trebuie doar să îi dăm o guvernare capabilă să ne ducă acolo. Aceasta este miza anului 2020.

Noi vom fi pregătiți.

A venit și momentul unei clarificări doctrinare a USR, iar direcția pe care o consider corectă e aceea a unui partid de centru-dreapta modern care să reprezinte puterea oamenilor obișnuiți și a comunităților din toată țara. Un partid care să prețuiască libertatea și care, spre deosebire de cele vechi, poate să transforme statul într-un sprijin real pentru societate.

Acum trei ani USR abia lua naștere. Acum un an Alianța USR PLUS era încă o idee. Rostul nostru este să fim expresia politică a unei generații care vrea să construiască o Românie mai bună. Și asta vom continua să fim.

La mulți ani, România!
La mulți ani, dragi români de acasă și de pretutindeni!”, a mai scris Barna.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW