Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna: Avem un guvern minoritar care stă la mâna PSD în Parlament. Social-democrații joacă un poker cu PNL

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2019 Etichete: , ,

Președintele USR, Dan Barna, susține că decizia social-democraților de a ataca la Curtea Constituțională a României cele două angajări de răspundere ale Guvernului liberal este „un joc de poker”, PSD profitând de faptul că are majoritate în Parlament.

„Nu cred că este o surpriză. PSD se joacă cu PNL. Și ce se întâmplă e cum am anticipat! Avem un guvern minoritar care stă la mâna PSD în Parlament. PSD joacă un poker cu PNL.

Problema nu este doar aceste două legi. Problema este că toată perspectiva logică a viitorului an e că se vor pune legi pe masă pe care le vor bloca. Va fi un blocaj permanent în Parlament. Se duce la necesitatea organizării alegerilor anticipate. E, de fapt, un joc meschin al PSD”, a spus Dan Barna la Digi24.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat sâmbătă că PSD va sesiza, luni, CCR cu privire la proiectele pe care Guvernul Orban și-a asumat răspunderea: modificarea legilor justiției și abrogarea OUG 51 privind transporturile.

„Vom face sesizarea în Parlament, cea pe legile justiţiei şi una în domeniul transporturilor. Nu vom face sesizări pe fond. În primul rând, vom face o sesizare pe formă. Cele două legi cu care a venit domnul Orban în Parlament, noi nu vrem să le atacăm pe fond, vrem să le atacăm pe formă. Luni vor fi depuse aceste sesizări. Un lucru care mi se pare normal din două motive. În primul rând, a existat un referendum în România ca niciun Guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiţiei prin ordonanţe sau prin asumări. Şi primul lucru pe care l-a făcut Guvernul Orban, a venit cu asumări pe domeniul justiţiei”, a declarat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la Antena 3.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW