Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Dan Barna: Am încredere în Orban că va genera majoritatea necesară/Sper ca învestitura Guvernului să aibă loc săptămâna aceasta

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Brașov, Dan Barna a declarat că are încredere în Ludovic Orban că va obține majoritatea necesară pentru învestitura noului Guvern PNL și că speră ca votul să aibă loc săptămâna aceasta și nu înainte cu o săptămână de alegerile prezidențiale, așa cum s-a vehihulat.

„Suntem astăzi în cadrul campaniei mele pentru candidatura la prezidențiale. Săptămâna care urmează e una importantă pentru ceea ce înseamnă stabilitate în România. Îi solicit și am în egală măsură încredere în premierul desemnat Ludovic Orban că va genera majoritatea necesară pentru a avea învestirea acestui Guvern. (…) Avem un acord politic și probabil luni va fi și semnarea formală a acestui acord politic cu premierul desemnat prin care vom susține învestitura acestui Guvern pentru că e foarte important să scăpăm de Guvernul Dăncilă, e foarte important ca alegerile care urmează să fie organizate de o guvernare legitimă, nu de o guvernare care a fost alungată de Parlament prin moțiune de cenzură(…)De asta, sper ca mâine, luni, Birourile Permanente reunite să decidă ca votul pe noul Guvern să aibă loc în această săptămână, marți sau miercuri, și nu cum aflăm pe canalele media că ar urma să fie împinse în săptămâna de dinainte de alegeri pentru ca eventual, printr-un joc de cvorum să rămânem cu Guvernul Dăncilă  ca un organizator al alegerilor pentru că ar fi pur și simplu o dovadă în plus că Parlamentul nu vrea să-și respecte propriul vot”, a spus dan Barna, duminică, la Brașov.

Dan Barna a mai declarat că luni va semna acordul politic cu Orban pentru ca Alianța USR-PLUS să susțină învestitura Guvernului PNL.

„Avem un acord politic agreat cu premierul desemnat, probabil îl vom semna în cursul zilei de mâine, vom susține învestitura acestui Guvern. Dacă sunt obiecțiuni le vom discuta tranșat în cadrul comisiilor, în cadrul audierilor. La votul din plen USR își va păstra consecvența. E foarte important ca premierul desemnat să strângă majoritatea. USR e ferm pe poziția că trebuie să scăpăm de Guvernul Dăncilă. Este, aș putea să spun, o miză națională pentru ceea ce înseamnă stabilitatea democrației în România”, a afirmat Barna,spunând că există nemulțumiri legate de anumiți miniștri nominalizați de premierul desemnat

„Există diverse nemulțumiri legate de una sau alta dintre nominalizări (nr. miniștrii propuși), însă dacă ne uităm la toate voturile pe care USR și le-a asumat în Parlament vedem că am fost mereu consecvenți”, a spus președintele USR.

sursa foto: Facebook

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW