Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: USR-PLUS se pregătește deja de guvernare. O putem asuma de oricând

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Dacian Cioloș a declarat, în cadrul unui eveniment al Alianței USR-PLUS organizat la Brașov, că formațiunea politică este gata să-și asume guvernarea oricând. Tot la Brașov, președintele PLUS a afirmat că partidul poate susține Guvernul lui Orban în măsura în care își asumă anumite obiective.

„Noi ne pregătim deja de guvernare și ca să fie lucrurile foarte clare o putem asuma de astăzi, de mâine, de oricând. Noi suntem gata de un an de zile să ne asumăm guvernarea și știm ce avem de făcut.(…) Sigur că acuma e un moment special când trebuie asumată o guvernare de urgență, o guvernare tranzitorie. Și să știți că nu ne-am da în lături nici de la asta. Eu unul nu m-aș da în lături să îmi asum o guvernare și acuma, dar asta înseamnă să am pârghiile și să avem pârghiile la Alianța USR-PLUS ca să facem lucru acesta. Și nu s-a pus problema asta. PNL este cel care are în momentul de față cele mai multe voturi în Parlament dintre partidele care și-au asumat moțiunea, dar vreau să fie foarte clar că nu ne-am ferit, nu ne ferim și nu mă feresc de a asuma responsabilități de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș.

Președintele Renews Group a mai declarat că Alianța USR-PLUS poate să susțină Guvernul Orban în condițiile în care își va asuma anumite obiective și priorități în programul de guvernare.

„Am discutat și despre actualitatea politică, despre faptul că, la fel ca ceilalți, noi așteptăm să vedem cât mai repede un nou Guvern care intră în funcție și sper că domnul Ludovic Orban, căruia i s-a încredințat formarea Guvernului să poată să-și formeze majoritatea de care are nevoie ca în zilele următoare, cât mai repede acest Guvern să fie votat. Alianța USR-PLUS poate să susțină acest Guvern în măsura în care își asumă, și am văzut că și-a asumat dl. Orban anumite obiective și priorități în programul de guvernare, dar acum România are nevoie cât mai repede de un Guvern care să intre în funcție pentru că PSD și doamna Dăncilă nu mai au ce căuta la Palatul Victoria și la conducerea României”, a spus fostul premier.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com