Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: USR-Plus nu intenţionează să negocieze cu PSD / Dan Barna: Un rezultat istoric pentru colegii mei

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2020

Dacian Cioloș susține că USR-PLUS a devenit o forța politică matură, ce poate crește într-o competiție directă cu vechile partide. Liderul Alianței a precizat că așteaptă negocierile pentru a forma un nou Guvern și că exclude o colaborare cu PSD. Dan Barna a declarat că rezultatele alegerilor parlamentare sunt unele istorice pentru formațiunea pe care o conduce. 

Putem totuşi trage câteva concluzii cu rezultatele pe care le avem. USR-Plus este acum o forţă politică matură, care a dovedit că poate rezista şi că poate creşte într-o competiţie directă cu vechile partide. Vom avea în Parlament o echipă solidă de deputaţi şi senatori, foarte probabil un număr dublu faţă de cel pe care l-am avut până acum mulţumită votului dumneavoastră. Dacă datele pe care le avem acum vor confirma numărătoarea voturilor finală e clar că românii nu au dat un mandat clar niciunui partid să formeze singur guvernul, deci vom avea de-a face cu un guvern de coaliţie”, a declarat Dacian Cioloș.

CITEȘTE ȘI: CITEȘTE ȘI: BREAKING Exit-poll CURS-Avangarde: PSD – 30,5%, PNL – 29%, USR – 15,9%

Co-președintele Alianței USR-PLUS a afirmat că formațiunea este pregătită să își asume guvernarea și că exclude o majoritate în colaborare cu PSD.

USR-PLUS este pregătită să îşi asume guvernarea, avem un program de guvernare, avem 40 de angajamente pe care le-am prezentat în campanie şi care vor fi cartea noastră de căpătâi pentru orice negociere de construire a unei majorităţi. Vom începe aceste discuţii pornind de la obiectivele de guvernare şi abia apoi putem discuta celelalte detalii. USR-Plus este pregătit să poate discuţii cu acele partide politice care vor o guvernare onestă şi competentă şi din punctul nostru de vedere este clar USR-Plus nu intenţionează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare, credem că putem construi o astfel de majoritate reformistă şi de modernizare a României cu forţe politice care au astfel de obiective în programul de guvernare”, a adăugat Cioloş.

Dan Barna, co-președinte al Alianței, a declarat că acest rezultat este istoric pentru USR-PLUS.

Din punctul de vedere al USR-PLUS este un rezultat istoric pentru colegii mei. Am reuşit să dublăm acel rezultat şi sunt convins că vom face şi agenda Guvernului cu un rezultat cel puţin dublu. Nu se va putea face reformă în România fără USR-PLUS. Acest rezultat dă şanse USR-PLUS ca forţă reformatoare a României. Participarea redusă pe de altă parte arată cât de greu este pentru România să iasă din această logică de PSD-ism coclit din ultimii ani. Suntem încrezători că rezultatele finale vor fi chiar mai bune decât estimările. Fac apel la reprezentanţi să rămână la secţii până la finalizarea proceselor verbale”, a precizat Dan Barna.

Sursă foto: Inquam photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *