Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Dacian Cioloș : Președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Liderul PLUS, Dacian Cioloș susține că președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație care să prevadă un acord pentru păstrarea aceluiași Ministru al Educației pentru minim cinci ani. Fostul premier a mai adăugat că ministrul Educației ar trebui să fie din afara sistemului, făcând referire la faptul că Monica Anisie a fost profesoară înaninte de a face parte din cabinetul Orban.

Cioloș crede că Iohannnis ar trbui să inițieze un nou pact național prin care să se stabilească și procentul obligatoriu din PIB alocat Educației

„Președintele Klaus Iohannis ar trebui să inițieze un nou pact național pentru Educație, unul care să prevadă, pe lângă procentul din PIB alocat obligatoriu de guverne, și un acord între toate partidele politice pentru păstrarea aceluiași ministru la Ministerul Educației minimum cinci ani, indiferent cât de des se succed guvernele și indiferent de culoarea politică a acestora”, a spus Cioloș.

Președintele PLUS mai spune că, din punctul lui de vedere, ministrul Educației ar trebui să nu facă parte din sistem.

„Cu tot respectul pentru doamna Anisie, cred că un astfel de ministru ar trebui să fie din afara sistemului actual, dar să îl cunoască bine, de preferat o personalitate publică recunoscută tocmai pentru performanță în economia reală.

Președintele Iohannis a strâns suficiente astfel de personalități în grupurile de lucru ale proiectului România Educată. Avem nevoie de obiective concrete legate de performanța copiilor, nu numai de sumele alocate sistemului de educație, dar, cel mai important, avem nevoie de coerență și stabilitate, dincolo de interesele electorale ale candidaților și partidelor. Ministerul Educației trebuie scos în afara jocurilor politice”, a mai scris Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW