Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, mi-a promis că Guvernul României o va susține pe Kovesi

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 22 septembrie 2019 Etichete: , ,

Dacian Cioloș, președintele PLUS și liderul grupului RENEW din Parlamentul European a precizat, duminică, într-o conferință de presă, că ministrul de Externe Ramona Mănescu i-a promis, înainte de votul în COREPER pentru postul de procuror șef european, că Guvernul României o va susține pe Laura Codruța Kovesi. 

Premierul Viorica Dăncilă a  negat constant în ultimele zile că ar fi susținut-o pe Kovesi,

Pe de altă parte, Dacian Cioloș, a vorbit despre programul de guvernare al Alianței USR – PLUS care vizează rezolvarea problemelor cu care se confruntă societatea. Forța de muncă, educația, sănătatea, infrastructura sunt doar câteva teme care, consideră Cioloș, au nevoie de programe concrete de reformare.

Liderul PLUS spune că este necesară reducerea costurilor cu forța de muncă și că util ar fi un birou unic care să permită autorităților să aibă o legătură permanentă cu oamenii de afaceri.

Educația care a rămas unul din cele mai nereformate domenii, are nevoie urgentă de politici concrete de depolitizare și reformare.

„În ceea ce privește educația, se are în vedere depolitizarea educației, reformarea inspectoratelor școlare județene, decizia să fie mutată la școli, directorii unităților de învățământ să fie selectați prin concurs, să implementăm principiul „școala autonomă”. Trebuie să reabilităm statutul cadrelor didactice, să vină oameni competenți, prin concurs, nu pe criterii politice”, susține Dacian Cioloș.

În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii, liderul PLUS spune că o variantă ar fi apelarea la sprijinul companiilor românești care activează în diaspora.

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW