Friday, May 17, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș, mesaj pentru Orban: Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , ,

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că discuțiile excesive despre fotografia de la Guvern în care premierul Orban apare fumând într-un spațiu închis este o furtună într-un pahar cu apă, din care partidele PSD și PNL încearcă să obțină avantaje politice.

„Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcție implică o uriașă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabilește un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea <<fă ce spune popa, nu ce face popa>> rămâne un mod ipocrit de a gândi relațiile sociale. Un cetățean obișnuit poate depăși viteza legală și, ca urmare, să plătească liniștit o amendă. Un demnitar nu are aceeași lejeritate în a încălca legea”, afirmă Cioloș într-un mesaj transmis marți pe Facebook.

Cioloș susține că un demnitar este dator să fie mult mai atent decât un cetățean obișnuit.

„Nu putem aștepta ca cetățenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios – pe ei înșiși, dar și functia pe care o ocupă. Rămân la părerea că discuția excesivă a fotografiei de la Guvern este o furtună într-un pahar cu apă, din care taberele PSD și PNL încearcă să obțină avantaje politice caraghioase. PSD e ultimul partid care să invoce bun-simț în conduita publică. Nu ne ajung câteva zile ca să enumerăm încălcările regulate ale bunului-simț civic din partea acestui partid. Și nici PNL nu excelează în acest caz”, mai spune fostul premier.

El îi transmite lui Orban „un mesaj simplu”:

„Plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat și nici nu e normal să te lauzi că respecți legile, pentru că este datoria tuturor să facă acest lucru, fie că vorbim despre cetățenii obișnuiți, fie că vorbim despre demnitari”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW