Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: Libertatea înseamnă şi responsabilitate/Nu mai trebuie să ne lăsăm duși de nas

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 22 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Dacian Cioloș a declarat, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului că libertatea înseamnă și responsabilitate și că este convins că acești ultimi trei-patru ani au fost de cotitură, „pentru că ne-au dat lecții”.

„Multe pot fi spuse la 30 de ani de la momentul în care, cu timiditate, dar și cu determinare, căutam să învățăm să trăim în firescul libertății.

Înțelegem, tot mai mult și mai repede în ultimii ani, că libertate înseamnă şi responsabilitate.

Îi voi lăsa pe istorici să vorbească despre ce a fost. Și aștept cât mai repede de la judecători să ne spună cine ce responsabilități are de asumat față de mulți oameni care au murit, atunci, fără vină.

Lecția mea personală este că nu mai trebuie să ne lăsăm duși de nas de cei care chiar și după 30 de ani trăiesc din manipularea celor cu bun-simț. Că lucrurile vor merge mai bine doar din momentul în care vom spune ceea ce credem, ne vom asuma afirmațiile și vom face ceea ce spunem.

Sunt convins că acești ultimi trei-patru ani sunt de cotitură, pentru că ne-au dat lecții.
Că vom adăuga suficientă masă critică a determinării, a anduranței și a focalizării pe ceea ce avem de făcut pentru ca până la împlinirea a 40 de ani de la Revoluție să ne croim definitiv destinul comun pe valorile pentru care au murit oameni în Decembrie 1989″, a scirs Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW