Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: Foarte probabil mâine preşedintele ne va chema la consultări să confirmăm coaliţia, să confirmăm primul ministru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 decembrie 2020

Dacian Cioloș susține că președintele Klaus Iohannis ar putea chema marți partidele la consultări pentru a confirma coaliția și pentru a desemna un prim-ministru. 

Dacă mâine va fi posibil preşedintele ne va invita ca să îi confirmăm ceea ce e deja public şi anume că avem o înţelegere în această coaliţie de guvernare, programul de guvernare va fi gata astăzi, în mod normal se mai fac ultimele ajustări, ieri seara am discutat ultimele detalii la nivel politic, e finalizat deja protocolul de coaliţie. Nu l-am semnat aseară pentru că am rămas până mai târziu să ajustăm ultimele detalii la programul de guvernare. Astăzi colegii sunt în Parlament pentru depunerea jurământului, aşa că îl vom semna astăzi şi foarte probabil mâine preşedintele ne va chema la consultări să confirmăm coaliţia, să confirmăm primul ministru”, a declarat Dacian Cioloş, luni, la Digi24.

Co-președintele USR-PLUS a precizat că, după două săptămâni de negocieri între PNL, Alianță și UDMR, începe să se sudeze o echipă.

Faţă de cum am început în prima zi, după atâtea zile de negocieri de dimineaţă până seara văd că începe să se sudeze o echipă, să înţelegem mai bine aşteptările celuilalt, limitele celuilalt”, a spus Dacian Cioloş.

Acordul pentru formarea coaliției de guvernare va fi semnat luni, în jurul orei 19.00, la Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *