Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: Este un rezultat care nu ne surprinde/Dan Barna: Românii așteaptă demararea acelor reforme de care țara are nevoie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 24 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Dan Barna a declarat, după victoria obținută de Klaus Iohannis, că odată cu rezultatul alegerilor prezidențiale, așteptările românilor au crescut.

Dacian Cioloș, președintele PLUS:„Este un rezultat care nu ne surprinde. Românii arată că românii rămân profund atașați forțelor europene. Cu siguranță urmează niște decizii politice. Arată că structura actuală a parlamentului nu mai corespunde cu dorința românilor. Noi facem parte din proiectul pentru modernizarea României, pe care Klaus Iohannis, ca preşedinte reconfirmat acum, va trebui să-l orienteze şi să-l coordoneze. Dar aşteptăm alegerile locale, alegerile parlamentare, care să confirme o majoritate politică clară, care să meargă în această direcţie. Noi suntem deschişi să colaborăm cu partidele care doresc această modernizare a României, suntem deschişi la o discuţie şi la o colaborare cu PNL. Chiar am avut o discuţie astăzi cu Ludovic Orban şi, foarte probabil, la sfârşitul săptămânii viitoare, împreună cu Dan Barna, o să ne vedem cu Ludovic Orban să avem o primă discuţie despre cum să organizăm această colaborare(…)Aşteptăm alegerile parlamentare anticipate, poate chiar înainte de alegerile locale, pentru că în mod clar avem nevoie de o majoritate în Parlament care să conducă acest proces de modernizare. Şi noi suntem gata şi pentru asta, cu idei de guvernare, vom ieşi şi cu programul de guvernare în curând cu echipă pe care o propunem”

Dan Barna, președintele USR:„Eu aș comenta în trei chei. Învățămintele pentru președintele Klaus Iohannis. Din acest moment, având un guvern alături, românii așteaptă demararea acelor reforme de care țara are nevoie. Este o oportunitate uriașă pe care au primit-o de la cetățenii români. Sper să se ridice. Ce trebui să învețe PSD și Dăncilă. Azi România a transmis clar un mesaj: dacă agresezi și minți cetățenii pierzi. Trei, românii din diaspora au arătat că le pasă de România.(…)Alianța USR-PLUS va conta în guvernare”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW