Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș, despre acuzațiile de plagiat la lui Nicolae Ciucă: Dacă se dovedesc adevărate, este necesară demisia

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 ianuarie 2022

Dacă acuzațiile de plagiat la adresa se dovedesc a fi adevărate, Nicolae Ciucă ar trebui să demisioneze din funcția de prim-ministru, consideră președintele USR, Dacian Cioloș. 

Într-o reacție publicată la scurt timp după dezvăluirile PressOne, Dacian Cioloș îi cere lui Nicolae Ciucă să solicite singur Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) analizarea tezei de doctorat.

„Informațiile din presă conform cărora teza de doctorat a premierului ar fi plagiată trebuie clarificate de urgență de Nicolae Ciucă și, dacă se dovedesc adevărate, este necesară demisia de onoare. Îi cer prim-ministrului să solicite singur o analiză cu celeritate a CNATDCU pentru a stabili dacă teza a respectat toate cerințele academice. Chiar dacă premierul nu face acest lucru, CNATDCU trebuie să se autosesizeze rapid și să clarifice acest caz, pentru că impostura este incompatibilă cu funcția publică, iar furtul academic nu are ce căuta la vârful Guvernului României.
Declarația pe care a dat-o premierul Ciucă potrivit căreia a respectat legea din acel moment nu este nici convingătoare și nici nu răspunde acuzațiilor aduse. Un plagiat are o definiție științifică foarte clară și este probat simplu”, afirmă Dacian Cioloș.

Teza pe baza căreia prim-ministrul Nicolae Ciucă, general în rezervă al Armatei Române, și-a obținut titlu de doctor în Științe militare este plagiată, cel puțin asta relevă o anchetă publicată marți, 18 ianuarie, de jurnalista Emilia Șercan în publicația PressOne.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *