Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș, către Marcel Ciolacu: Vreți să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin șmecherie nu se pune / Replica PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 3 decembrie 2021

Dacian Cioloș a reacționat vineri, 3 decembrie, după ce Marcel Ciolacu a transmis că propunerea PSD pentru funcția de secretar general al Guvernului, Marian Neacșu, nu a furat nimic, deși a fost condamnat pentru conflict de interese. Liderul USR arată că lipsa de reacție a PNL garantează social-democraților „funcții pentru penali”.

Poate dumneavoastră (n.r. către Marcel Ciolacu) nu vi se pare furt, pentru că furtul, în accepțiunea PSD, este când cineva îți bagă mâna în buzunarul propriu. Or, dumneavoastră și colegii din PSD vreți să credem că furtul de la stat sau deturnarea banului public prin șmecherie nu se pune, e ceva firesc, o finalitate a jocului politic”, a scris Dacian Cioloș, vineri, pe Facebook.

Liderul USR arată că, prin astfel de numiri, social-democrații distrug încrederea pe care cetățenii o mai au în Parlament.

Domnul Neacșu și-a angajat fata la cabinetul parlamentar, așa că muta banii din bugetul primit de la parlament în buzunarul familiei sale. Așa încălca legea(…)Era imoral, pentru că banii aceia erau destinați unui consilier care să îl ajute pe Marian Neacșu să își desfășoare activitatea de parlamentar, nu să dea cadouri fiicei sale”, a precizat președintele USR.

Dacian Cioloș a menționat declarațiile liberalilor, potrivit cărora nu au putut pune în aplicare mai multe reforme din cauza USR.

Reformează împreună cu PSD sistemul prin întoarcere la garnitura de oameni cu probleme penale? Nu am văzut niciun semn de la PNL că ar fi deranjat de numirea Laurei Vicol la președinția Comisiei juridice din Parlament și cred că aceeași tăcere asurzitoare va însoți și numirea lui Marian Neacșu la conducerea Secretariatului General. Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”, a adăugat Cioloș.

Replica PSD

Partidul Social Democrat a reacționat, lansând noi atacuri la adresa USR și menționând cazul lui Nicolae Gigel Haiduc, ce a candidat anul trecut pe listele partidului la Primăria Câmpeni, deși a fost condamnat penal de două ori.

În România lui Cioloș, doar bătăușii, condamnații penal, recidiviștii de la USR, pot fi reabilitați! Niciun alt român(…)Pentru dl. Cioloș însă, interesul politic este scuza pentru orice minciună, iar duplicitatea este o a doua sa natură pentru a-și atinge scopurile meschine și pentru a acoperi frustrările membrilor de partid rămăși șomeri, după plecarea de la guvernare”, este replica PSD.

Marian Neacșu, propus de PSD la SGG

Marian Neacșu a fost propus de Partidul Social Democrat pentru funcția de secretar general al Guvernului (SGG), cu rang de ministru, a confirmat Marcel Ciolacu, președintele partidului, joi, 2 decembrie.

Referitor la condamnarea penală pe care o are Marian Neacșu, Ciolacu a punctat că își asumă propunerea, iar Marian Neacșu „nu a furat nimic”.

Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu, de ţară. Ca să dau un exemplu. Hai să înţelegem, domnul Neacşu nu a furat nimic! Domnul Neacşu, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un Consiliu de Administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva. Şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni, deci haideţi… Asta e corupţie? În acest moment, cred că lucrurile sunt foarte clare! Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe această incompatibilitate, pe conflict de interese… e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a adăugat președintele Camerei Deputaților.

Întrebat ce părere a avut premierul Nicolae Ciucă despre această propunere, el a replicat că „nu are nicio părere”.

Cine este Marian Neacșu

Marian Neacşu are 57 de ani și în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

În luna februarie 2016, el a fost condamnat de instanță la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-ar fi angajat fiica la biroul de parlamentar.

Marian Neacşu a avut două mandate de deputat, în legislaturile 2008 – 2012 şi 2012 – 2016.

El a fost exclus din PSD în 2018, când partidul era condus de Liviu Dragnea, după ce a semnat o scrisoare în care mai mulți membri ai formațiunii au cerut ca acesta să facă un pas în spate de la conducerea PSD.

Ulterior, Neacşu s-a înscris în Pro România, dar în luna în iunie 2019 a fost susţinut şi votat în Parlament de către social-democraţi pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW