Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș anunță că UE va aloca fonduri pentru plata salariilor angajaților afectați de criza COVID-19

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș, a anunțat în urma unei videoconferințe cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că joi executivul comunitar urmează să prezinte o măsură prin care vor fi alocate fonduri pentru plata salariilor angajaților afectați de criza COVID-19. Totodată, Comisia Europeană va acorda României trei miliarde de euro pentru combaterea efectelor crizei COVID-19

Comisia Europeană va oferi garanții în valoare de 25 de miliarde de euro pentru a putea mobiliza fonduri de peste 100 de miliarde de euro pentru plata salariilor angajaților afectați de criza COVID-19.

„În scurt timp, va fi demarat un program care să susțină cu bani din bugetul UE o parte din salariile angajaților din firmele afectate de criză – și lucrătorii independenți – pentru ca riscul de concediere să se reducă substanțial. Este vorba de o subvenție către susținerea temporară a unei părți din salariile angajaților care va ajuta firmele să continue să funcționeze, iar imediat după terminarea crizei să poată reporni la capacitate maximă. Comisia va putea mobiliza peste 100 de miliarde de euro pentru această măsură prin intermediul unor garanții ale statelor membre în valoare de 25 de miliarde de euro.”

De asemenea, Dacian Cioloș a explicat că România nu va mai trebui să acopere cofinanțarea pentru cele trei miliarde de euro alocate de Comisia Europeană pentru combaterea efectelor COVID-19.

„Banii pe care România îi va folosi din fondurile structurale europene pentru dotarea sistemului sanitar și pentru a micșora efectele nefaste ale crizei economice nu vor mai avea nevoie de cofinanțare din partea statului român. Cheltuielile vor putea fi 100% acoperite din fonduri europene, valoarea acestora fiind de peste 3 miliarde de euro”, a scris Dacian Cioloș.

Sursa foto: Facebook / Dacian Cioloș

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/dacian-ciolos-anunta-ca-ue-va-aloca-fonduri-pentru-plata-salariilor-angajatilor-afectati-de-criza-covid-19/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW