Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloş a convenit cu ministrul de Interne ca Laurenţiu Cazan să nu mai aibă responsabilităţi operative în Jandarmeria Română: Am văzut ce face cu ele atunci când le are/ Domnul ministru va căuta o formulă

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 ianuarie 2021 Etichete: , , , ,

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, susține că a convenit cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ca Laurențiu Cazan, unul dintre șefii Jandarmeriei aflați la comandă la protestul din 10 august 2018, să nu mai aibă responsabilități operative. Decizia, după ce acesta a fost împuternicit, în decembrie, la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmerie Prahova.

„Am vrut să văd punctul de vedere al dumnealui (n.r. – Lucian Bode) legat de o astfel de numire dat fiind comportamentul domnului Cazan pe 10 august. Chiar dacă nu sunt decizii în justiție, din punct de vedere al eticii profesionale ridică semne de întrebare. A fost de acord și domnul ministru că trebuie găsită o formulă prin care domnul Cazan să nu aibă sub comandă forțe operative pentru că am văzut ce face cu ele atunci când le are. Pe de altă parte, domnul Cazan este ofițer în Jandarmerie și trebuie să își asume responsabilități conforme cu gradul. Am convenit cu domnul ministru că va căuta o formulă prin care să nu mai aibă responsabilități operative, doar administrative”, a declarat Dacian Cioloş, pentru mainnews.ro.

După ce locotenent-colonelului Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale a jandarmilor la mitingul din 10 august, a fost împuternicit pentru șase luni la conducerea IJJ Prahova, conducerea Jandarmeriei Române a transmis că decizia a fost luată pentru asigurarea continuității la conducerea acestei unități.

„Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări:

Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități , ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
Locotenent-colonelul Laurențiu Cazan a fost detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadul Jandarmeriei București.

Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române privind această împuternicire a fost semnat în data de 21.12.2020”, a transmis Jandarmeria Română.

Tribunalul București este așteptat să se pronunțe pe 22 ianuarie cu privire la solicitarea DIICOT de reluare a anchetei în dosarul violențelor din 10 August. Reluarea cercetărilor îi vizează pe Laurențiu Cazan, Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș, aflați la cârma Jandarmeriei Române în urmă cu doi ani), Dan Mihai Chirică (pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne).

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW