Tuesday, May 17, 2022
Jurnalism corect


Dacia retrimite câteva sute de angajați în șomaj tehnic / Decizia uzinei, determinată de vânzările în scădere

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , ,

Automobile Dacia a luat decizia să retrimită în șomaj tehnic 300 de angajați din cauza cererii scăzute de pe piața internă și externă și din cauza vânzărilor de mașini care au scăzut în această perioadă.

Aproximativ 300 de angajați de la Uzina Mecanică și în Presaj, care lucrează în schimbul al treilea, au intrat din nou în șomaj tehnic. Acestor angajați le este plătit 85% din salariu, conform Profit.ro.

„În Uzina de Vehicule lucrăm în 3 schimburi, în continuare, și asigurăm măsuri de protecție pentru angajați. Din păcate, cea mai mare parte a producției, circa 80%, o exportăm, iar la export situația este așa cum o știm, cumpărătorii stau în expectativă. Problema este la Uzina Mecanică, unde se fac și comenzi pentru Renault, iar acolo comenzile sunt mai slabe”, a explicat pentru Profit.ro Ion Iordache, unul dintre liderii de sindicat de la Dacia.

Angajații reveniseră la muncă pe data de 21 mai, când a fost repornită activitatea uzinei Dacia. La acel moment, angajații de la secțiile Motoare, Cutii de Viteze, Șasiuri, Aluminiu, Logistică și Presaj au venit la serviciu pe bază de voluntariat. Uzina Dacia are aproximativ 14.000 de angajați.

sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW