Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Curtea unei familii din Timișoara, vandalizată de un grup de romi/ Unul dintre agresori a fost reținut de poliție

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 28 mai 2024 Etichete: , ,

Curtea unei familii din Timișoara a fost vandalizată de un grup de romi. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate la pe suprafața imobilului au fost publicate pe Facebook de primarul Dominic Fritz. Unul dintre agresori a fost reținut de poliție, a anunțat astăzi Poliția din Timișoara.

Imaginile surpinse de camere de supraveghere ale familiei din Timișoara arată cum curtea acestora este vandalizată de grupul de romi. Aceștia distrug mașina familiei cu bâte.

Filmulețul a ajuns la primarul Timișoarei prin intermediul portalului Stop Abuz, creat de administrația centrală din Oraș. Platforma a fost creată întocmai cu acest scop, ca oameni să poată raporta astfel de situații recurente în oraș. Mai multe familii de români sunt terorizate de grupările de romi, care prin acțiunile lor urmăresc să pună monopol asupra locuințelor românilor.

Coșmarul durează de 20 ani. Așa trăiește familia Dragoș cu vecinii în curtea comună.

De când am primit aceste imagini terifiante, înregistrate acum 10 zile și transmise prin portalul primăriei „stopabuz”, m-am frământat dacă să le public sau nu. Că de scandaluri suntem sătui. Dar dacă nu privim realitatea în ochi, noi toți, mă tem că nu se va schimba nimic.
Trebuie să recunoaștem adevărul: că în anul 2024 încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți de clanuri fără ca statul român să-i protejeze.
În ultimii ani, vecinii au defilat cu topoare și cu un pistol prin curte. Au dat muzica tare nopți întregi. Copiii au fost instigați să dea cu mingi în fiica însărcinată.
Am vorbit cu familia și le-am promis că nu voi rămâne pasiv. M-au încurajat să ies public. Deja renunțase să mai spere că cineva se va interesa de calvarul lor. De multe ori, nici n-au mai avut energia să mai cheme poliția, că de prea multe ori strigătele lor au rămas fără ecou.

Și totuși sunt hotărâți să nu cedeze. Să nu vândă în urma violenței la care sunt supuși de două decenii”, a transmis Dominic Fritz pe Facebook.

Primarul Dominic Fritz a făcut apel la autoritățile statului să intervină pentru a opri fenomenul.

Fac un apel la toate instituţiile statului – la Poliţia Naţională şi la DIICOT, la ANAF şi la Oficiul de Combatare a Spălării Banilor, la Inspectorat în Construcţii, la Protecţia Copilului. Să folosească fiecare pârghie de care dispun pentru a stopa acest fenomen. Includ instituţiile primăriei aici. Alte generaţii de conducători au fost alături de clanuri. Noi să fim alături de cei care suferă la mâna lor. 

Apelez şi la toată comunitatea timişoreană. Să fim uniţi şi să nu mai acceptăm. Nici normalitatea terorii, nici complicitatea tăcută a unor politicieni şi funcţionari”, a mai iterat Fritz.

Poliția a anunțat că a reținut un agresor

Unul dintre agresori ar fi fost reținut, în urmă cu aproximativ două săptămâni,

La data de 17.05.2024, în jurul orei 18:25, poliţiştii Secţiei 1 Timișoara au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 28 de ani cu privire la faptul că pe strada Academician Corneliu Micloşi din municipiu i-a fost distrus autoturismul de către un alt bărbat. Poliţiştii s-au deplasat la fața locului”, a transmis IPJ Timiș, potrivit Buletin de Timișoara

Potrivit poliției, bărbatul care a vandalizat autoturismul din curtea familiei și care a distrus camera de supraveghere montată pe imobil a fost reținut pentru 24 de ore.

În urma probatoriului administrat, la data de 17.05.2024, bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „distrugere” (2 acte materiale), fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş”, se arată în precizările poliției.

Nu este primul incident de acest fel din Timișoara. De-a lungul timpului, grupurile de romi au terorizat familiile de români din oraș. Romii obișnuiau să achiziționeze proprietăți în proximitatea familiilor de români, cărora, mai apoi, le vandalizau locuințele, determinându-i să își vândă locuințele și să se mute.

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW