Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Curtea Penală Internațională emite mandate de arestare pe numele lui Serghei Șoigu și Valery Gherasimov pentru crime de război

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 25 iunie 2024 Etichete: ,

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis mandate de arestare pe numele fostului ministru rus al apărării Serghei Șoigu și al șefului Statului Major General Valeri Gerasimov pentru crime de război.

Potrivit ordonanței judecătorești publicate marți de CPI, există „motive rezonabil” să se creadă că Șoigu și Gherasimov sunt responsabili pentru „un număr mare de lovituri împotriva a numeroase centrale și substații electrice” de către forțele armate ruse în Ucraina de la cel puțin 10 octombrie 2022 până la cel puțin 9 martie 2023.

Organele de cercetare penală de la Haga au mai declarat că Șoigu și Gherasimov sunt suspectați de comiterea de comiterea de crime de război și crime împotriva umanității, pentru că au dirijat atacuri împotriva civililor și a obiectivelor civile din Ucraina, în timpul conflictului militar.

Completul de judecători de la Curtea Penală Internațională a decis că principalele acuzații sunt susținute de probe și materiale relevante și că emiterea mandatelor de arestare este legală.

Conținutul mandatelor are caracter „secret” pentru a proteja martorii și investigațiile.

Sursă foto: X

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW