Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Curtea Internațională de Justiție a ONU acuză Germania că a facilitat conflictul din Gaza

By Preda Maria , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 8 aprilie 2024 Etichete: , , , ,

Curtea Internațională de Justiție a ONU acuză Germania că a facilitat conflictul israelian din Gaza, în cadrul audierilor preliminare de la instanța supremă a ONU care au început luni.

Curtea Internațională de Justiție a deschis un caz care urmărește încetarea ajutorului militar și de altă natură acordat de Germania Israelului, pe baza unor acuzații potrivit cărora Berlinul facilitează acte de genocid și încălcări ale dreptului internațional în războiul dintre Israel și Hamaz din Gaza. Procesul a fost intentat de Nicaragua.

Israelul neagă acuzațiile potrivit cărora campania sa militară încalcă prevederile Convenției Națiunilor Unite privind Genocidul.

În timp ce procesul intentat de Nicaragua se concentrează asupra Germaniei, acesta vizează indirect campania militară a Israelului în Gaza după atacurile mortale din 7 octombrie, când militanții conduși de Hamas au pătruns în sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de persoane.

Peste 33.000 de palestinieni au fost uciși în Gaza, potrivit Ministerului Sănătății din teritoriu. Bilanțul acestuia nu face distincție între civili și combatanți, dar a declarat că femeile și copiii reprezintă majoritatea morților.

„Respingem acuzațiile Nicaraguei.

Germania nu a încălcat nici Convenția privind genocidul, nici dreptul umanitar internațional și vom demonstra acest lucru pe deplin în fața Curții Internaționale de Justiție”, a declarat Sebastian Fisher, purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Externe, citat de News.ro.

 

Nicaragua a cerut instanței să emită ordine preliminare, inclusiv ca Germania „să își suspende imediat ajutorul acordat Israelului, în special asistența militară, inclusiv echipamentul militar, în măsura în care acest ajutor poate fi folosit pentru încălcarea Convenției privind genocidul” și a dreptului internațional.

Curtea Internațională de Justiție va lua probabil o decizie preliminară în câteva săptămâni, iar cazul Nicaragua se va prelungi probabil ani de zile.

Audierea de luni de la Curtea Mondială are loc în contextul în care tot mai multe apeluri sunt adresate aliaților pentru a opri furnizarea de arme către Israel, în timp ce conflictul de șase luni continuă să distrugă Gaza.

Sursă foto: X / Clash Report

Comentarii