Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Efectele eliminării pensiilor speciale ale magistraților. Curtea de Apel Constanța anunță protest pe o perioadă nedeterminată de timp

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 30 ianuarie 2020 Etichete: ,

Curtea de Apel Constanța a hotărât să amâne cauzele, cu excepția celor urgente și să nu mai desfășoare ședințe de judecată începând cu ora 16.00, pe o perioadă nedeterminată de timp, în semn de protest față de propunerea de lege pentru abrogarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor.

Miercuri, la sediul Curţii de Apel Constanța a avut loc ședinţa Adunării Generale a Judecătorilor, în care au fost analizate consecințele aprobării propunerii legislative pentru abrogarea pensiilor de serviciu.

În urma dezbaterilor, s-a stabilit de către cei 34 de judecători prezenți ca instanța să adopte următoarele forme de protest pentru o perioadă nedeterminată:

„1. Cu majoritate de voturi (32 pentru, 1 împotrivă şi 2 abțineri) – amânarea cauzelor, cu excepția cauzelor urgente;
2. Cu majoritate de voturi (18 pentru şi 16 împotrivă) – încetarea desfășurării ședinţelor de judecată la ora 16.00″, au transmis reprezentanții CAB Constanța.

Camera Deputaților a adoptat, marți, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor speciale, inclusiv pensiile magistraților cu 247 de voturi „pentru” și 21 de abțineri. Camera Deputaților este forul decizional.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW