Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Curtea de Apel București: Termen în procesul în care Liviu Dragnea contestă actuala conducere a PSD

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 31 octombrie 2019 Etichete: , , , , ,

La Curtea de Apel este programat, joi, un nou termen în procesul în care Liviu Dragnea contestă actuala conducere a partidului care a fost stabilită la congresul din 29 iunie 2019. 

La termenul din 17 octombrie, fostul lider PSD a depus o cerere prin care sesizează Curtea de Jusțiție a Uniuniii Europene. În plus, Dragnea vrea ca CCR să analizeze o prevedere din legea partidelor despre care susține că ar fi neconstituțională.

Pe 9 august, Tribunalul Bucureşti a respins cererea de intervenţie a lui Dragnea într-un proces în care PSD solicita judecătorilor aprobarea modificărilor la statutul partidului şi înregistrarea noii conduceri, rezultate în urma Congresului din 29 iunie.

La începutul lunii iulie, PSD a depus la Tribunalul Bucureşti o cerere care are ca obiect „modificări acte constitutive – statut – organe de conducere”, respectiv înregistrarea în Registrul partidelor politice a modificărilor de statut şi alegerea noii conduceri, ca urmare a Congresului din 29 iunie, când Viorica Dăncilă a fost aleasă în funcţia de preşedinte al PSD.

Cererea lui Liviu Dragnea are legătură cu dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman în care fostul lider al social-democraţilor a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.

Dragnea invocă faptul că judecătorii au decis, în privinţa celor două persoane angajate fictiv la DGASPC Teleorman, că a fost comisă o fraudă, iar astfel activitatea PSD Teleorman, unde au lucrat efectiv cele două, ar fi fost ilicită în perioada 2006 – 2012, motiv pentru care organizaţia ar fi trebuit dizolvată.

Fostul preşedinte al social-democraţilor mai cere dizolvarea PSD deoarece la Congresul din 29 iunie au votat şi reprezentanţii organizaţiei Teleorman.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW