Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


Curtea de Apel București își reia activitatea, în ciuda faptului că nemulțumirile pe tema eliminării pensiilor speciale persistă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 20 februarie 2020 Etichete: , , ,

Adunarea Generală a Curții de Apel București a hotărât, joi, reluarea activității de judecată începând cu săptămâna viitoare, în ciuda faptului că nemulțumire magistraților pentru eliminarea pensiilor speciale continuă să existe. 

„Aducem la cunoștința publicului faptul că, deși problemele care au generat protestul nostru nu și-au găsit încă rezolvarea și că, în condițiile în care am asistat în ultima vreme la o acțiune concentrată împotriva corpului profesional al magistraților din partea celorlalte puteri ale statului, acțiune care lezează statutul și demnitatea profesiei de magistrat, am luat hotărârea de a întrerupe protestul din respect pentru justițiabili, care nu trebuie să aibă de suferit din cauza modului în care legislativul și executivul se raportează la magistrați”, transmite CAB.

Magistrații Curții de Apel susțin că autoritățile statului nu sunt preocupate să rezolve problemele grave cu care se confruntă sistemul judiciar.

„Acțiunile și declarațiile publice ale ultimelor luni îndreptate împotriva corpului profesional al magistraților sunt cu atât mai greu de suportat pentru magistrați, în condițiile în care nu există aceeași preocupare din partea celorlalte puteri ale statului în a rezolva gravele probleme cu care se confruntă sistemul judiciar, legate de subdimensionarea cronică a schemelor de personal și de infrastructură”, au mai transmis magistrații.

Conform sursei citate, întreruperea protestului nu înseamnă că judecătorii de la Curtea de Apel București „au abandonat să lupte”.

„Atacul împotriva magistraților este lipsit de orice substanță și nu face decât să antagonizeze societatea față de aceștia, fiind o șubrezire fără precedent a independenței justiției. Întreruperea protestului la acest moment nu înseamnă că judecătorii Curții de Apel București au abandonat să lupte pentru statutul lor și pentru independența justiției, care sunt, de altfel numai în interesul societății, ci înseamnă faptul că își respectă profesia și în egală măsură societatea, care nu trebuie să aibă de suferit. Vom reacționa la fel de prompt și vom atrage atenția ori de câte ori asemenea derapaje vor mai avea loc, independența nefiind un drept al magistraților, ci o obligație”, se mai arată în comunicatul citat.

sursa foto: romanialibera.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW