Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Curtea de Apel București a dispus redeschiderea anchetei în cazul unui fost șef Electrica/ Folescu este acuzat de luare de mită

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 4 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Curtea de Apel București a dispus redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului director general al Electrica, Ioan Folescu, în dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită aproape șapte milioane de lei de la avocatul Doru Boștină pentru a-i acorda contracte de asistență juridică.

Judecătorii Curții de Apel București au confirmat cererea șefului interimar DNA, Călin Nistor, de redeschiderea a anchetei în cazul fostului director general al Electrica.

„Admite cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie. În baza art. 335 alin. 4 C. proc. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. 3354/C/2019 din data de 14.11.2019 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care a fost infirmată ordonanţa din 19.06.2018, emisă în dosarul nr. 550/P/2015. Confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 550/P/2015 Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, conform deciziei Curții de Apel București.

În anul 2018, procurorul de caz a clasat dosarul pe motiv că „nu există probe suficiente care să susțină săvârșirea de către persoana respectivă a infracțiunii de luare de mită”, însă în noiembrie 2019, șeful interimar al DNA, procurorul Călin Nistor, a infirmat decizia de clasare și a cerut instanței redeschiderea anchetei.

Ioan Folescu este suspectat de procurorii anticorupție că „în perioada 2010 – 2013, în calitate de persoană cu funcție de conducere în cadrul S.C. Electrica S.A., a pretins şi primit de la o persoană un comision ce varia între 30% şi 50 % (în total 6.811.328 lei) din cuantumul a cinci contracte de consultanță încheiate între S.C. Electrica S.A. și societatea acesteia din urmă. Banii respectivi au fost pretinși și primiți în legătură cu atribuirea şi, ulterior, derularea, în condiţii avantajoase, a contractelor respective”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW