Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Curtea de Apel București a anunțat că va judeca doar cauzele urgente, în vederea împiedicării răspândirii COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 martie 2020 Etichete: , ,

Curtea de Apel București (CAB) a anunțat că în perioada 13 martie – 30 aprilie, va judeca doar cauzele urgente aflate pe rol. În măsura în care este posibil, audierile se vor realiza prin sistem de videoconferință. Instituția a suspendat lucrul cu publicul la registratură, înscrisurile urmând a fi depuse exclusiv prin poștă,  e-mail sau fax.

În materie civilă: ordonanța președințială, ordin de protecție, suspendare provizorie, suspendare executare, măsuri asiguratorii, cauzele care, potrivit legii, se judecă fără citarea părților.

În materia litigiilor cu profesioniștii: ordonanță președințială, suspendare provizorie, suspendare executare, măsuri asiguratorii, cauzele care, potrivit legii, se judecă fără citarea părților.

În materia litigiilor de muncă și asigurărilor sociale: ordonanță președințială, suspendare provizorie, suspendare executare, grevă, cauzele care, potrivit legii, se judecă fără citarea părților.

În materia contenciosului administrativ și fiscal: litigii având ca obiect custodie publică, precum și prelungire custodie publică în temeiul OUG nr. 194/2002; cereri având ca obiect suspendare provizorie a executării hotărârilor instanței de fond, formulate în căile de atac prevăzute de lege; cereri având ca obiect luarea măsurilor asiguratorii în temeiul prevederilor Codului de procedură civilă; cereri având ca obiect ordonanțe președințiale, suspendarea executării unui act administrativ în temeiul dispozițiilor art. 14 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004 și, respectiv, a dispozițiilor art. 278 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală (cu referire la deciziile de instituire a unor măsuri asiguratorii de către organele fiscale), în toate aceste trei din urmă situații numai în măsura în care dispozițiile de amânare a cauzelor ar fi de natură să aducă atingere unor drepturi sau libertăți fundamentale sau să pună în pericol grav ordinea publică sau siguranța cetățenilor; cauzele care, potrivit legii, se judecă fără citarea părților.

În materie penală, în aceeaşi perioadă se soluţionează: cauzele urgente, respectiv cele care vizează inculpați aflați sub imperiul măsurilor preventive în cauză, cauze de competența judecătorului de drepturi și libertăți, cele în care există posibilitatea împlinirii termenului de prescripție a răspunderii penale.

Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Ioan Buda

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW