Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Curtea de Apel București a anulat achitarea primită de Vasile Blaga în dosarul în care este acuzat de trafic de influență

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2020 Etichete: ,

Judecătorii Curții de Apel București au anulat achitarea primită de Vasile Blaga în primă instanță și au dispus reluarea procesului de la zero, la Tribunalul București. Decizia magistraților este definitivă.

Vasile Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie 2016 de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

„În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”, afirmă procurorii.

Potrivit procurorilor anticorupție, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

El a fost achitat în primă instanță de Tribunalul București, dar procurorii anticorupție au contestat decizia.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW