Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Curtea de Apel Alba Iulia: Amânare în procesul intentat Ministerului Justiției de fostul procuror general

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 3 septembrie 2019 Etichete: , ,

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat judecarea procesului în care fostul procuror general, Augustin Lazăr, cere daune morale de 1 leu Ministerului Justiției pentru raportul referitor la activitatea sa managerială. De asemenea, Augustin Lazăr solicită ca, la finalizarea procesului, ministerul să publice pe site-ul propriu decizia finală. Cauza a fost amânată pentru 22 octombrie. 

Fostul procuror general a formulat o acțiune prin care solicită anularea raportului privind activitatea de conducere la Parchetul General, raport întocmit pe vremea când ministru era Tudorel Toader.

În luna noiembrie 2018, Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba Iulia o acțiune prin care cerea anularea procedurii de revocare din funcția de procuror general, inițiată de fostul ministru al Justiției, Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea sa managerială.

În 28 mai, instanţa a admis excepţia lipsei de interes invocată de Augustin Lazăr, ca urmare a pensionării sale, şi, în consecinţă a respins, ca devenită lipsită de interes, cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de acesta.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia

Solutia pe scurt: În temeiul art. 222 alin. 1 CPC admite cererea de amânare formulată de către reprezentantul reclamantului. Amână judecarea cauzei la data de 22.10.2019. În vederea respectării dreptului la apărare i se comunică reprezentantului reclamantului un exemplar din documentaţia care a stat la baza emiterii actului atacat, depusă la dosar de pârâtul Ministerul Justiţiei.
Document:

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/curtea-de-apel-alba-iulia-amanare-in-procesul-intentat-ministerului-justitiei-de-fostul-procuror-general/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *