Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Curtea de Apel a anulat ordinul prin care Raed Arafat a prelungit carantina din Timișoara / Decizia instanței poate crea un precedent

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 26 martie 2021

Curtea de Apel București a anulat ordinul prin care șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a prelungit carantina din Timișoara cu 72 de ore pe data de 21 martie. Decizia instanței nu este definitivă. 

Chiar dacă ordinul nu mai e în vigoare, decizia Curții de Apel București poate crea un precedent.

Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de obiect. Admite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699/21.03.2021. Cu drept de recurs în termen 2 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţata azi, 26.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta Curții de Apel București.

Context

Pe 21 martie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a decis prelungirea pentru încă 72 de ore a carantinei pentru municipiul Timișoara.

Decizia a fost luată după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a respins hotărârea de prelungire a carantinei în Timișoara.

Ulterior, pe 22 martie, Arafat a explicat că aceasta a avut ca scop oferirea unui răgaz autorităților locale și centrale pentru a pregătii noi măsuri pentru a împiedica răspândirea COVID-19.

Președintele Consiliului Județean Timiș a criticat vehement decizia autorităților centrale, pe care le-a acuzat că nu înțeleg, precum în timpul Revoluției, ceea ce își doresc locuitorii orașului de pe Bega.

„Ce am susținut eu mereu e că această carantină este pur formală. N-o să aibă niciun fel de efect o carantină formală pentru că nu s-a schimbat nimic în viața noastră în urma acestei carantine. O hârtie nu ne ferește de virus, iar oamenii nu mai au răbdare, înțelegere față de niște autorități care sunt închistate într-o metodologie învechită care se poate preta la începutul pandemiei, dar nu după un de zile, când ar trebui să ne rafinăm instrumentele. Eu am dat câteva direcții clare de acțiune în vederea stopării pandemiei. Nu ține de Consiliul Județean să le implementeze, ține de primărie, de prefectură și de ministerele de resort, interne și sănătate”, a spus președintele CJ Timiș.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW