Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Curtea de Apel a amânat pentru vineri decizia privind contestația depusă de Liviu Dragnea

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 20 august 2020 Etichete: ,

Curtea de Apel a amânat, pentru vineri, decizia privind contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea. Fostul lider PSD solicită să fie eliberat din închisoare, pe motiv că ar fi deținut ilegal, susține Agerpres.

Acesta ar fi declarat, în timpul procesului, că este nevinovat și că, dacă ar continua să fie privat de libertate, acest lucru ar arăta că justiția din România „nu rezistă la presiuni politice”.

Spun ce am mai spus. Am fost trimis la puşcărie total nevinovat. Pe fond, am fost trimis la închisoare de un complet nelegal. Avocatul a arătat că România e parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care e clară şi fără echivoc. Am fost trimis la închisoare prin nerespectarea legii şi, dacă voi fi menţinut în închisoare prin încălcare brutală a drepturilor omului, înseamnă că în România justiţia nu rezistă la presiuni politice. Sper că veţi adopta o decizie prin care să nu se menţină nerespectarea CEDO sau a legilor ţării„, a spus Liviu Dragnea.

CITEȘTE ȘI: Liviu Dragnea încearcă din nou să iasă din închisoare. Curtea de Apel București discută joi contestația fostului lider PSD

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW