Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Curtea Constituțională, sesizată de PSD cu privire la un posibil conflict între Parlament și Guvern în ceea ce privește prelungirea stării de alertă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 iunie 2020 Etichete: , , , ,

PSD a depus la Curtea Constituțională a României o sesizare în care este semnalat un posibil conflict între Guvern și Parlament cu privire la prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile.

Executivul a adoptat o Hotărâre de Guvern pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României fără a cere încuviințarea Parlamentului.

“Din știința mea, a fost deja sesizată Curtea pe un posibil conflict (între Parlament și Guvern privind starea de alertă – n.red) și așteptăm data la care se va pronunța”, a declarat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, în cadrul unei conferințe de presă.

Întrebat ce se va întâmpla dacă Curtea va stabili că Parlamentul nu poate să încuviințeze o Hotărâre de Guvern, purtătorul de cuvânt al PSD a spus:“Suntem pe teritoriul speculațiilor. O asemenea decizie trebuie cumulată cu legea care spune că restrângerea drepturilor fundamentale nu se poate face decât prin lege adoptată în Parlament. În acest moment, dacă Parlamentul nu va putea încuviința o Hotărâre de Guvern, va trebui cu certitudine ca starea de alertă să fie dată, chiar și prelungirea stării de alertă să fie date prin legi adoptate în Parlament”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW