Saturday, September 30, 2023
Jurnalism corect


Curtea Constituțională a amânat decizia privind Codul Administrativ. Dezbaterea va avea loc pe 12 februarie

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Curtea Constituțională a Românei a amânat pronunțarea deciziei privind Codul Administrativ pentru 12 februarie. Acest act normativ adoptat de Guvernul Dăncilă prin ordonanță de urgență a fost contestat de Avocatul Poporului, Renate Weber, la CCR.

„Cu privire la excepţia de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului, având ca obiect prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Curtea Constituţională, în temeiul art. 76 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale şi al art. 47 alin. (4) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, a amânat pronunţarea în data de 12 februarie 2020 pentru a solicita de la Guvernul României o serie de informații suplimentare legate de conținutul Expunerii de motive ce însoțește actul normativ criticat în această cauză”, potrivit comunicatului Curții Constituționale.

În urmă cu două luni, USR i-a cerut Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională ordonanța de urgență privind Codul Administrativ. Printre motivele invocate se numără şi lipsa caracterului de urgenţă a actului normativ adoptat de Guvern.

Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW