Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Cursurile în format fizic, condiționate de gradul de vaccinare al personalului școlii

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 noiembrie 2021

Cursurile în învățământul preșcolar se vor relua de săptămâna viitoare, însă desfășurarea acestora în format fizic va fi condiționată de rata de vaccinare al personalului școlii, a anunțat joi, 4 noiembrie, președintele Klaus Iohannis. 

„La sfârșitul acestei săptămâni vacanța nu va fi prelungită și, începând de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Acest lucru este valabil pentru grădinițe, pentru școli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însă va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică, și anume gradul de vaccinare a personalului școlii. Experții, specialiștii, din cele două ministere, din INSP, vor discuta și mâine se va emite ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății care detaliază foarte clar aceste chestiuni”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Începând cu data de 25 octombrie, pentru două săptămâni, elevii din învățământul preuniversitar au intrat într-o vacanță forțată de situația pandemică.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW