Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Cunoscut medic din Timișoara, arestat preventiv după ce a luat mită UPDATE

By Diochetanu Andreea , in Justitie Stirile zilei , at 27 septembrie 2022 Etichete:

UPDATE Medicul Marian Gaşpar, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii de astăzi a Tribunalui Timiş.

„(…) dispune arestarea preventivă a inculpatului G.M. pentru o perioadă de 30 de zile începând din data de 27.09.2022 până în data de 26.10.2022, inclusiv”, se arată în decizia magistraților.

Știrea inițială

Un medic din Timișoara a fost reținut marți, 27 septembrie, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale). Ar fi vorba despre medicul Marian Gașpar, care ar fi fost prins în flagrant în timp ce „comitea o infracțiune de corupție”, potrivit informațiilor Main News.

„În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. – 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurată conform atribuţiilor de serviciu.

Procurorii au dispus, prin ordonanță, reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș”, precizează Tribunalul Timiș într-un comunicat de presă.

Marian Gașpar, în vârstă de 63 de ani, este un cunoscut chirurg cardiolog și este șef de secție la Institutul de Boli Cardiovasculare încă din anul 2003.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Structura centrală, serviciile anticorupție din județele Arad și Timiș.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW