Saturday, April 1, 2023
Jurnalism corect


Cum vrea coaliția să deblocheze a doua tranșă din PNRR. Legea avertizorilor de integritate, modificată pe repede înainte

By news.ro , in Justitie Politic Stirile zilei , at 14 martie 2023 Etichete: ,

Plenul Senatului a votat, marţi, cu 80 de voturi „pentru”, niciun vot împotrivă şi 13 abţineri, modificarea la legea avertizorilor de integritate, necesară în urma solicitării Comisiei Europene, pentru a se debloca cererea de plată numărul 2 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că proiectul merge la Camera Deputaţilor pentru votul final.

Senatorul USR Elena Spătaru a declarat în plen că este o bătaie de joc acest proiect de lege şi că actuala coaliţie a pus în pericol accesarea fondurilor europene din PNRR.

„Acest proiect va fi votat de USR, dar tratează într-o mică măsură problemele pe care noi le-am ridicat cu această lege. În continuare, această lege pune pumnul în gură avertizorilor de integritate şi în continuare puneţi în pericol dezvoltarea României blocând PNRR-ul”, a spus senatoarea USR.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, i-a cerut să îşi încheie prezentarea, Spătaru replicând: „Finalizez, Dumneavoastră aţi finalizat cu totul!”

Alina Gorghiu a venit la tribună şi a declarat că „isteria nu salvează România”. „Cu tot dragul din lume, dacă vrem să vorbim pe un ton civilizat, despre o lege normală, putem să vorbim ca să înţeleagă lumea. Dacă vrem să bifăm altă criză de nervi de la microfonul Senatului, putem să o bifăm şi pe asta în aplauzele colegilor de partid”, a spus Gorghiu.

Senatoarea PNL a precizat că s-a mers cu această lege în Parlament şi „au dat greş de două ori, dintr-un motiv anume, că nu sunt suficient de atenţi”.

„Banii nu se pierd, banii sunt la dispoziţia României, dar tocmai pentru că este un subiect foarte important şi această directivă trebuia transpusă, s-a făcut un dialog constant cu Comisia Europeană”, a arătat Alina Gorghiu, afirmând că ”este un singur cuvânt care se elimină, cuvântul ”temeinice” din articolul 6.

„Este sugestia Comisiei, care ne spune că banii din PNRR, cu această modificare a legii, vor fi în România”, a spus ea.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW