Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Cum vor intra cetățenii în posesia iodurii de potasiu. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 iunie 2022

Ministerul Sănătății a publicat vineri, 24 iunie, în Monitorul Oficial ordinul privind modalitatea de distribuire a iodurii de potasiu, medicament care se administrează în caz de incident nuclear doar la recomandarea autorităților.

Potrivit documentului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de către farmaciile comunitare. Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea „Campanie distribuție iodură de potasiu”: https://www.ms.ro/campanie-distributie-iodura-de-potasiu/

În termen de șapte zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

În farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW