Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Cum vom putea circula după data de 15 mai? Răspunsul dat de ministrul Transporturilor: Pentru mine va fi o piatră de încercare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că în ședința de Guvern de luni va fi dezbătut un proiect prin care se vor stabili măsurile ce se impun cu privire la mijloacele de transport, după ce restricțiile de circulație vor începe să se ridice.

Bode a arătat că atât călătorii cât și transportatorii vor avea mai multe obligații: igienizarea spațiilor și a mijloacelor de transport, evitarea aglomerației, respectarea distanței, obligativitatea purtării măștilor.

„Pentru mine va fi piatra de încercare modul în care vom reuși să organizăm transportul de persoane după 15 mai”, a declarat Lucian Bode, la Digi24.

Călătoriile cu trenul

Călătorii care aleg să circule cu trenul vor avea obligația să poarte măști de protecție pe perioada călătoriei.

„Vrem să menținem ca regulă de ocupare în vagoane un loc liber, un loc ocupat și introducerea obligativității purtării măștii la bordul trenurilor CFR Călători. Rămâne suspendată posibilitatea de achiziționare de legitimații de călătorie fără loc rezervat, conductorul doar vizualizează biletul de călătorie, fără să-l atingă. Nu vor fi introduse vagoane restaurant”, a spus ministrul.

Transportul cu metroul

Lucian Bode spune că timpii de așteptare al călătorilor în stațiile de metrou vor fi minimi, de aproximativ două-trei minute. De asemenea, toate vagoanele trenurilor și stațiile de metrou vor fi igienizate constant.

Ministrul a mai spus că în zonele foarte aglomerate, cum ar fi Pipera, se va discuta cu companiile din zonă să-și flexibilizeze programul pentru a evita afluxul mare de călători între orele 6:00 – 9:00 și 16:00 – 19:00.

„Culoare verzi” pentru turiștii români?

Întrebat dacă se ia în calcul crearea “unor culoare verzi” pentru turiști între România, Bulgaria și Grecia, ministrul Bode a spus: „Noi colaborăm foarte bine cu toți miniștrii de transporturi din statele membre, în special cu cei din vecinătatea noastră.(…)Menținem relații bune cu Bulgaria și Grecia pentru a găsi cele mai bune soluții pentru cetățenii care vor să călătorească, de pildă, în scop turistic. România are obligația să asigure și garantează libera circulație a cetățenilor”.

Vezi și Reguli de respectat atunci când mergem cu metroul, tramvaiul sau autobuzul / Recomandările autorităților

sursa foto: Facebook

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW