Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Cum vede medicul Virgil Musta relaxarea restricțiilor după 15 iunie: Există în continuare pandemie. Trebuie să ne uităm la cifre

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 iunie 2020 Etichete: , , ,

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara susține că există în continuare pandemie, iar de la 15 iunie ar trebui să se schimbe felul în care se face relaxarea.

„Avem în continuare transmitere comunitară, există în continuare pandemie şi eu cred că trebuie să facem o relaxare gradată. Acolo unde vedem că lucrurile nu funcţionează, să ne oprim din relaxare şi să refacem anumite măsuri de restricţie. Dacă până acum măsurile de relaxare au fost globale, eu cred că ar trebui să se gândească măsuri de relaxare pe zone sau pe domenii de activitate, astfel încât acolo unde nu se înţeleg măsurile, necesitatea menţinerii anumitor reguli să să facă în continuare, iar în celelalte zone, unde se înţelege, relaxarea să continue”, a explicat el, la Antena3.

Musta consideră că este nevoie de relaxare, însă nu trebuie să uităm de cifre.

„E nevoie de relaxare, e nevoie să intrăm într-un normal, dar trebuie să ne uităm la cifre. Dacă numărul de cazuri va creşte, dacă vor apărea din nou focare, probabil va trebui din nou să luăm noi măsuri de restricţie. De aceea, e important ca relaxarea să fie gradată.

Pe cifrele actuale, eu cred că se poate face o a treia relaxare, dar dacă aceste cifre vor creşte, se va stabili atunci în funcţie de ele”, a completat Virgil Musta.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW