Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturi mari în toată țara

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 25 decembrie 2023

Meteorologii au anunțat că în săptămâna următoare, temperaturile vor fi neobișnuit de ridicate în întreaga țară pentru această perioadă a anului. Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia vor experimenta o vreme deosebit de caldă în prima parte a intervalului.

În Banat, în prima săptămână, temperaturile vor fi mult peste medie, cu oscilații mici de la o zi la alta. Maximele vor atinge în medie 12…14 grade, iar minimele vor coborî la 2…4 grade.

În a doua săptămână, temperaturile vor scădea, dar rămân peste normele specifice perioadei, apropiindu-se de acestea spre finalul intervalului. Maximele vor fi în medie 4…8 grade, iar minimele 0…3 grade. Precipitațiile vor începe în prima zi a intervalului și vor crește din nou din 30 decembrie.

În Crișana, valorile termice vor avea oscilații, dar vor rămâne mai ridicate decât normalul pentru această perioadă. Media maximelor va fi 9…11 grade, iar a minimelor 2…4 grade. Din 31 decembrie, temperaturile vor scădea, dar vor rămâne peste norme, cu șanse de precipitații în primele două zile și din 29 decembrie până la finalul intervalului.

În Transilvania, temperaturile diurne vor fi mult peste medie în prima săptămână, cu maxime de 8…10 grade și minime de -1…0 grade. Din a doua săptămână, temperaturile vor scădea treptat, ajungând la maxime între 2 și 5 grade și minime de -3…-1 grade. Precipitațiile sunt posibile în primele două zile și din 1 ianuarie.

În Maramureș, temperaturile vor fi peste norme cu ușoare oscilații. Maximele vor fi între 8…11 grade, iar minimele 1…4 grade până în 1 ianuarie. Apoi, temperaturile vor scădea, cu maxime între 2 și 6 grade și minime de -2…0 grade. Posibile precipitații în primele două zile și din 30 decembrie.

În Moldova, vremea va fi deosebit de caldă până pe 2 ianuarie, apoi se va răci treptat. Maximele vor fi între 8 și 14 grade, iar minimele între 2 și 6 grade. Posibile precipitații după 1 ianuarie.

În Dobrogea, temperaturile vor fi mult peste medii până pe 1 ianuarie, apoi vor scădea treptat. Maximele vor varia între 10 și 16 grade, iar minimele între 2 și 8 grade. Probabilitatea de precipitații va crește în a doua săptămână.

În Muntenia, vremea va fi inițial foarte caldă, apoi se va răci ușor, dar rămâne peste medie până pe 1 ianuarie. Maximele vor fi între 12 și 16 grade, iar minimele între 0 și 4 grade. Precipitațiile vor crește în intensitate după prima săptămână.

În Oltenia, între 25 și 30 decembrie, vremea va fi deosebit de caldă, apoi se va răci treptat. Maximele vor fi între 12 și 16 grade, iar minimele între 0 și 4 grade. Șanse mai mari de precipitații după 2 ianuarie.

La munte, vremea va fi neobișnuit de caldă în prima săptămână, cu maxime între 4 și 8 grade și minime între -2 și 2 grade. Apoi, temperaturile vor scădea, iar precipitațiile vor crește din 1 ianuarie.

Foto: Inquam Photos / Mircea Manole

Comentarii