Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Cum va fi încheiată situația școlară a elevilor care nu au acces la lecții online / Anunțul ministrului Educației

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat, joi seară, cum va fi încheiată situația școlară a elevilor care nu au acces la lecții online pe perioada crizei.

„Dacă elevul nu a avut nicio notă și nu a participat la lecțiile online, media de pe primul semestru devine medie anuală. Dacă media e sub 5, profesorul va stabili modalitatea în care să dea o lucrare/proiect. Nota din proiect devine media anuală. Dacă avem două note, media se încheie fără probleme. Dacă elevul vrea să-și mărească media, profesorul poate să-i pună note pentru perioada școlii online și în felul ăsta se încheie media. Prima notă de pe semestru nu se dublează”, a explicat ministrul la Realitatea Plus.

Monica Anisie a vorbit și despre durata pe care ar trebui să o aibă orele în sistem online.

„Orele online pentru gimnaziu sunt de 40 de minte, pentru ciclul primar, de 20-30 de minute. Fiecare profesor știe cât pot fi atenți elevii lui. E importantă implicarea părinților. Elevii mici au nevoie de susținerea părinților”, a spus ministrul.

Anisie a amintit și despre achiziția de tablete pentru copiii din mediile defavorizate, anunțată de premierul Ludovic Orban.

„În curând vom ieși cu un plan articulat de măsuri care să vizeze nu numai achiziție de tablete și echipamente. 150 de milioane de lei pentru acești copii de care vorbeam, din mediile dezavantajate, care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă și în felul acesta ne , pentru că specialiștii în medicină spun că în toamnă va fi un nou val”, a precizat ministrul.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW