Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Cum se va realiza testarea elevilor în școli. Precizările Ministerului Sănătății

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 noiembrie 2021

Ministerul Sănătății a finalizat metodologia privind realizarea testării rapide antigen din salivă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ.

Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima și în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii.

Testarea se va efectua la începutul orelor de program în sala de clasă sau grupă, de către cadrul medical ori persoanele desemnate din cadrul unității de învățământ. Conform Ministerului Sănătății, procedura de testare nu necesita cunoștințe medicale de specialitate.

Dat fiind faptul că sunt deșeuri medicale cu potențial infecțios, arată Ministerul Sănătății, testele se vor arunca în coșuri de gunoi prevăzute cu capac și pedală prevăzute cu sac de gunoi, și vor fi colectate și eliminate pe un circuit separat. Procedura de testare a elevilor se va încheia cu dezinfecția corectă a mâinilor.

În cazul elevilor cu test antigenic rapid din salivă pozitiv:

a) Cadrul medical/persoanele responsabile desemnate vor anunța imediat părinții/reprezentantul legal al elevului.

b) Elevul va fi izolat în cabinetul medical sau în spațiul special desemnat și organizat, unde va fi monitorizat monitorizat de către un cadrul medical sau persoanele special desemnate, conform prevederilor prevăzute la punctul VI – Protocoale, subpunctul 4 – Protocol de izolare a copiilor cu simptome specifice COVID-19;

c) Cadrul medical sau, după caz, persoanele responsabile desemnate din cadrul unității învățământ vor solicita la direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București efectuarea testării prin metoda RT-PCR elevului.

Unitățile de învățământ din sistemul public și privat vor raporta direcțiilor de sănătate publică județene si a municipiului București, cazurile cu rezultat pozitiv la testul antigenic rapid din salivă pentru validarea cazului pozitiv prin test PCR.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW